V sobotním kritériu byli naši závodníci vidět již od nejmenších kategorií, v náboru se na druhém místě umístil Matěj Marek, v žácích mladších vybojoval bronz Filip Richter a v mladších žákyních byla stříbrná Alice Mikulášková. Ze starších závodníků si nejlépe vedla Veronika Jandová, která vybojovala třetí příčku a statečný výkon předvedli Štěpán Široký a Štěpán Telecký, kteří oba se ziskem shodně 5 bodů obsadili 6. a 8. pozici.

Nedělní silniční závod se jel na tradičním velmi náročném okruhu, kdy zima, vítr a déšť činily závod ještě náročnějším. Své kvality opět potvrdila Alice Mikulášková, která již nenašla přemožitelku a v cíli na vrcholu stoupání se objevila osamocena na prvním místě. „Jsem velmi spokojená, dnešní závod je pro mě první velké vítězství v dosavadní kariéře,“ zářila Alice po dojezdu. V kategorii kadetů potvrdil Štěpán Telecký své vrchařské předpoklady a po úspěšném úniku pětice závodníků ho dělil jen kousek od stupňů vítězů, když dojel na čtvrtém místě. „Na tento závod jsem se hodně těšil, profil mi vyhovuje. Jsem rád, že jsem si ověřil dobrou formu před blížícím se Jevíčkem,“ prozradil Štěpán plány do budoucna.

Stálicí na stupních vítězů na této trati je Veronika Jandová, letos si vyjela druhé místo. „Závod byl extrémně náročný počasím, jsem ráda, že ho máme ve zdraví za sebou a teď se zaměřím na etapový závod Grácii, kde budu opět hostovat v německém týmu Wheel Divas,“ soukala ze sebe zmrzlá Veronika.

V rámci SCM2020 jsme v sobotním kritériu v mladších žákyních měli na bedně hned dvojnásobné zastoupení, kdy Alici doplnila na třetím místě Beáta Hermanová (SportComplex Břeclav), v kadetkách vybojovala třetí příčku Anička Jaborníková. V neděli pak Beáta zopakovala svou bronzovou příčku a završila tak celkový počet pódiových umístění na 9 za celý víkend pro SCM2020.

loading...